- Start
- Serwisy prasowe
- MULTIMEDIA
- Informacje
- Archiwalne
Pierwszy raz taki pyszny sernik, upieczony według przepisu, który zamieszczam poniżej, jadłam ze dwa lata temu u mojej obecnej synowej Oli.
Mięso można zamarynować dzień wcześniej. Samo obsmażanie i duszenie nie trwa długo.
Czytaj więcej: Polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów
Różne, tradycyjne dania goszczą na naszych świątecznych stołach. Jedni gotują żur, inni czerwony, albo biały barszcz.
Dziś jeszcze trochę wskazówek o „przepuszczaniu” ważnych osób w różnie otwierających się drzwiach
Niektórzy z nas nie wyobrażają sobie świąt Wielkanocnych bez sernika na deser.
Wielkanoc w polskich tradycjach kulinarnych zawsze obfitowała w dania z jajami w roli głównej.
Brzmi wspaniale i tak też smakuje.
Na talerzu będzie kolorowo i apetycznie, a poza tym jest to alternatywa dla kiełbas faszerowanych polepszaczami i konserwantami chemicznymi.
Szczególnie, gdy przez dłuższy czas jest pochmurno i pogoda raczej nieciekawa, zaczynam tęsknić za ciepłym, pełnym słońca egzotycznym latem.
Zima w tym roku nie dała nam się mocno we znaki, a mimo wszystko tęsknimy za wiosną. Ale jej smak i zapach możemy poczuć już teraz. Domowy ogródek ziołowy na parapecie dostarczy nam witamin i soczystą zielenią rozświetli ponure dni.
Artykuł sponsora/partnera - zawiera lokowanie produktu/marki